Guld!!

"Inget övrigt att rapportera, förutom att Kattis är Guld värd."

Så stod det på min jobbmail nu. Ett gruppmail var det.....hihihi.
Då blir man himla glad, mallig och röd om kinden. :D


Mååååndag!

Då jag jobbade i helgen så är inte denna måndagen så jobbig. Snarare tvärtom, man är ju ledig imorrn.
Idag har telefonen ringt oavbruten om allt. Fattas folk, kassasystemet fungerar inte, nån har ramlat, det behövs saker i varenda spärr, flera blir sjuka under dagen, en person sakna
47777777s och gick inte att få tag på mm. En händelserik dag.....tror jag.
Kan säga att jag lämnade över till kollegan med en varm hand.
Oj, katten var med och skrev lite här.....

Nu ska jag lägga mig på soffan och svimma lite.

KRAM

P.S Kommer svara på era kommentarer lite senare.D.S

Liten kul grej....

Idag träffade jag en annan ersättande stationschef för första gången.
I mening nr 2 så frågar han om jag har en blogg. Då hade han hittat den och läst. Hihihihi
Hej M och välkommen!
:D

T-banegrejer

Det kan kanske tyckas trist att jobba på tunnelbanan men det är himla roligt. Jag älskar ju att titta och prata med folk så detta passar mig utmärkt. Och man träffar ju alla sorters människor. Hur kul som helst. Jag tyckar aldrig det är läskigt fast jag vet att vissa saker kan hända eller man möter lite mindre okej människor.

Nu har vi haft turistsäsong......såklart, och alla är så tacksamma för svaren dom får. Det är ibland som om turisterna är förvånade att överhuvudtaget få svar på nån fråga, hihihi. I helgen har vi haft tusentals människor som skulle till mässan i Älvsjö och alla har frågat samma sak, på flera olika språk, : hur kommer vi till tåget mot Södertälje? Detta svar har jag gett minst hundra gånger och då har jag knappt jobbat på stationen.

Oftast har vi folk som bara behöver veta vilket tåg de ska ta till ett ställe. Dom orkar aldrig kolla innan. Utan alla står i spärren och ska fråga en massa, fast det står kundservicevärdar bredvid. Inte konstigt att det kan ta lite tid ibland.
På mornarna är det inte läge att fråga spärrisarna nåt för då är det alltid någon som står bakom och blir stressad för deras tåg går om en minut. Sen att nästa går tre minuter senare gills inte.
En man kallade en spärris för: djävla bitch, inför sitt barn som var kanske 7 år. Då blev jag förbannad och frågade om man säger sånt inför barn. Han svarade naturligtvis inte.
Sen har vi föräldrar som hjälper sina barn att planka in.
Många föräldrar är lite stressade så ibland missar de att de inte har sitt barn med sig i rulltrappan.
Häromdagen sa jag till en mamma att hon glömde sitt barn.....hon kollade runt och såg inte sin son. Halv panik innan hon tittade på mig som pekade på sonen. Sonen var i sin egen värld så han hade inte hunnit sakna sin mor.

Man får höra många gräl, se många kärleksfulla par, höra på massa fyllesnack mm.
Men det värsta är nog alla ev. olyckor som KAN ske. Ibland undrar man hur det kommer sig att det inte är fler för man ser hela tiden saker som gör att "där höll det på att hända nåt allvarligt".
Ibland önskar jag att det fanns en instruktionsfilm hur man INTE gör när man vistas i t-banan.
Varför inte en dokumentär om "Livet i underjorden". Det finns ju från flyget, Ullared.....suck, räddningstjänsten mm. Det fattas från buss o t-bana.
Ja, det som händer mest, när det gäller olyckor, är att folk ramlar i rulltrappan. De kan också klämmas i spärren då de inte går igenom som normalt. Eller när folk ska hoppa in i en vagn när dörrarna stängs. Så blir de förbannade att de gör sig illa. Det finns en signal som varnar "att nu stängs dörrarna".

Ja, varje dag har vi sprängningar som man måste organisera till. Så att det finns personal som spärrar av och utrymmer några plattformar.

Det var lite om mitt jobb i våningarna under jord.

KRAM

Söndag!

Nu är det bara en dag kvar till att jobba tidigt. Det är skönt att ändra lite på tiderna då det är lite drygt att gå upp kl. 4 varje morgon.
Det har varit lugnt i helgen fast det varit löning. Men det är inte många upp så tidigt på fömiddagarna då. Det kommer mitt på dagen ett gäng shoppinghsugna. :D

På tsdag är jag ledig, skulle varit ledig på onsdag också men då fick jag jobba 9.30-21.30 istället. Jag har fått ledigt i helgen istället. Jag ska även på en kurs på en annan ledig dag.

Just nu har det inte hänt så mycket. Var hos läkare i måndag för mina eksem.Ficke n massa salvor och grejer. Samt hostmedicin för min envisa hosta. CocillanaEtyfin. Starka grejer. Med morfin i.....ehh, jag som inte tål det. Men det har gått bra, man blir bara vansinnigt trött och ska inte köra bil. Så i fredags så slutade jag med den....hostar dock mer dag igen.

I tordags blev det IKEA med syrran. Hon hittade en massa kuliga saker så det fick inte plats i bilen, hahahaha.
Tur att det finns billig hemkörning.

Nästa vecka kommer det inte hända så mycket. Mest jobb.

Ha det gott!

KRAAAM

Snart.....

.......kommer två inlägg.
Mer hot än löfte. :D
Kram

Ojsan!

Lääänge sen nu.
Återkommer snarast!
Kram

Sööööndag!

Usch, vaknade alldeles för tidigt.
Det blev alldeles för sent igår/idag.
Inte för jag rumlade runt så länge.  Nej, jag gick nog in vid 12-tiden. Då tyckte jag det räckte.
Jag har lite svårt när folk blir för fulla, ändrar hela sitt beteende samt har ungarna med.
Men många satt kvar ute, naturligtvis skulle stereon höjas väääldigt mycket samt att karaoken kom igång.
Jag var måttligt road när kl blev 3. Dom stängde av vid halv 4. Undrar hur många grannar, som inte varit med, tyckte att denna kvällen var okej?
Men vi hade himla trevligt, frågetävling som låg på nivå Ingenjör. Det var nämligen ett gäng frågor från KTH!!
Vår länga kom sist!!! Hahahaaha, vi var inte sååå seriösa kanske.
Jag trodde att de frågor som såg ut att klomma från Ingenjören var plojfrågor så jag svarade det som var mest klokt. Men se det gick inte. För hur ska jag veta hur en blomma kommer att växa om jag snurrar den och vattnar den på ett visst sätt i 3 månader?! Logiskt är ju då rakt upp, men icke. Den växer inåt mot centrum! Vilket centrum?????? Kista??
Vi hade iaf rätt på barnfrågorna, hahahaha.
Tur att de valde att vinnarna får fixa nästa års sommarfest. Vi låg lite risigt till där. Gäller att komma i mitten nästa år.
Åh, jag vann en flaska vin iaf.

Kram

Osolig lördag

Godmorgon!

Träffade fler gamla jobbarkompisar från min gamla skola igår. Det var väldigt vad den skolan ville göra sig hörd. Undrar om det är nån tanke bakom det. Man kanske ska söka jobb där.........nääää.
Roligt var det iaf.
Sen kom fler roliga nyheter på kvällen. Tyvärr kan jag inte yppa dom för dom är såååå hemliga.
(Nu kommer döttrarna bli galna av nyfikenhet, he he he)

Ja, idag ska vi åka och fira döttrarnas kusin som fyller 20 år.
Ikväll blir det kräftskiva tillsammans med alla grannarna.

Så nu har jag nte tid att sitta här och kackla.
Kram på er!


Ledig fredag!

Det är mycket skönt att vara ledig tre dagar i sträck. Det är också väldigt skönt att aldrig jobba mer än max 4 dagar i sträck.

Igår var det en lite lustig dag.
Jag fick stå på Tcentralen och stämpla ett tag, i väntan på att en kollega skulle hjälpa en blind till ett tåg. Till Göteborg så det var inget tunnelbanetåg.
Lite senare så ringer kollegan och säger att tåget gick för tidigt. Åh, nej, tänker jag, nu hann inte mannen med sitt tåg. Jodå, han hann med tillsammans med min kollega som inte hunnit av tåget.
Jag skrattade i 5 min.
Jag undrade om kollegan skulle åka till Göteborg men det behövde han inte utan det stannade i Södertälje.
Sen fixade han att han fick åka X2000 tillbaka. GRATIS! Duktigt.

Efter lunchen, som jag åt jag tillsammans med syster, så hängde jag lite på Centralen. Då "hoppar" en kvinna på mig och det är en f.d kollega/chef från min gamla/första skola jag jobbade på. Vi har inte setts sen jag slutade. 4 år sen. Jättekul.
Lite senare "hoppar" en till kvinna på mig, en kollega från samma skola som jag inte sett på 5 år.
Underbart roligt.

Fick mail på jobbmailen igår att jag nu var välkommen till Chefsforum. Japp, nu har jag miljoner saker att läsa in och lära mig samt alla mail som dom andra stationscheferna skickar.

KRAAAAAMSlut på semestern?

Idag börjar de allra flesta jobba igen. Eller det är väl denna veckan allt blir mer normalt igen.
Jag har den stora turen att vara ledig och mer tur är att det är varmt och soligt. Mindre tur är att jag har en ihållande hosta. Den kryper sakta neråt men jag hoppas att den stannar nu och det inte blir bronkit eller nåt.

Jag har inga planer för dagen. Ska strax ut och bättra på solbrännan lite.

Gårdagen var lugn, på jobbet. Satt mest på kontoret hela passet.

Ha nu en fin och kul dag.
Kram

Mulen dag.

Hallå!

Idag lyser solen med sin frånvaro, men det är lite skönt för det är lte svalare idag. Solen ska visst komma tillbaka imorgon igen.

Igår var en lätt galen dag på jobbet. Vi få som jobbade stod bara på T-centralen. Förstår om ni tröttnar på att höra det, hihihi.
Iaf, full rulle hela kvällen.
Det var såklart massa turister som behövde hjälp, det var maskiner som strulade i spärrarna, det var "sötnosar" som roade sig med att stänga av rulltrapporna hela tiden, det var drogade personer som knappt kunde stå rakt och lite andra uddare personer som gästade oss. Detta då bara på ena sidan av stationen. På andra sidan var det ett ärende där barn var inblandade som tog två timmar innan det var löst.
Ja, vi hade en bestulen tjej som kom till oss och var ledsen. Så där fick vi hjälpa henne lite.
Sen var det allt det vanliga med att de röker, åker skate och andra saker man inte får göra i tunnelbanan.
En kille roade sig med att slå sönder två glasgrindar. Men dom krackelerar bara så han kom ju inte in mer för det.

Idag räknar jag med att det blir en lugn dag i staden. Det är söndag och imorrn börjar nog de flesta jobba. Dock har vi kvar en massa trevliga turister.

Må så gott!

KRAM

Lördagmorgon!

Grannen lyckades riva sin förstukvist. Trodde jag aldrig. :D
En annan grannfamilj sitter ute och äter frukost. Det låter halvmysigt.
Och nu vaknade maken till liv.

Det hände inte så mycket på jobbet igår.
Nja, ett tag försvann all personal så jag stod själv och stämplade vid en barnvagnsgrind på T-Centralen. Ja, det fanns spärrvakter såklart men inga kundservicevärdar.

En kvinna kom fram och frågade hur unga barnen får vara för att vistas själva i tunnelbanan. Det var två småtjejer som gick omkring  och de var inte gamla. De påstod att de var 15 år. Ha, säkert inte en dag över 11 år. Kl. var iaf 21 och det är massa stök en fredagkväll.
Fast jag minns att när jag var 12 år så var jag på Grönan för att se Kiss. Jag och en kompis. Inga vuxna med där inte.

Ha en fin dag!
Kram


Torsdag!

Allltså gårdagen.
Kom till lilla jobbet.....lite rörigt. Min roll är inte riktigt klar ännu så det beror alldeles på vem man jobbar med.
Igår stod jag mest på T-centralen och tittade på folk och hur vi ser ut när vi jobbar. Många olika stilar och alla var inte helt okej. Detta tog jag upp då vi hade en liten träff innan sprängningen.

När jag och en kollega var ute och todg lite luft på nattkröken så ser vi en kille som släpar runt på en pitbull. Han SLÄPADE  denna hund som inte ville gå. Jag gick fram och frågade vad det var för fel på hunden och han s att den var trött.....jaha, har han varit med hela dagen, frågade jag.  Jo, det hade den och det visade sig att killen inte fattade att hunden måste ha vätska i sig denna varma dag. Idiot!!!

Hihihi, tittar på grannarna som ska riva förstukvisten. Det bankas lite planlöst här och där, hahaha.

Nu ska jag fixa till mig för att åka till jobbet. Jobbar även denna helg. Dock kväll. Det sk vbli kul för det är både kulturvecka samt Ung08. Mycket händer.

Ha en finfin dag!
KRAM

Jobbar!

Idag blev det nagelfix direkt efter frukosten och nu ska jag iväg och jobba.
Åter.....en annan dag.

KRAM

Mer!

Solen skiner det är varm. Vad gör jag då?? Jo, börjar att städa. Mycket smart.
Men det blev fint hemma iaf.
Sen segade både jag och maken ihop framför tv:n. Då kommer den pratglada Rebecca hem och fxar så vilan fick anstå.
Ja, och sen ringde den andra pratglada och ville till affären och handla frukt. Hon bor lite off och hennes sambo är sjuk och bara låg och sov. Snälla som vi är så åker vi och hämtar henne, åkr till centrum, tar en kulglass och sen handlar vi.  Hem med henne och sen hem och laga middag.
Nu har Rebecca o maken åkt iväg så jag är solokvist hemma.

Imorrn blir det jobb igen. Kl 14. Innan så blir det nagelfix. Skönt.

Ha en trevlig kväll!

KRAM

Onsdag!

Åter en ledig dag.
Jag var även ledig igår.
Då kom storskruttan hit och vi åkte till Täby för att kolla lite snabbt. Lillskrutt åkte och jobbade och vi andra åkte hem för att ha klippstuga.
Jag skulle klippas och färgas men jag skippade färgen faktiskt. Det får vara lite gråstrimmigt just nu. Det går ju alltid att slänga i lite färg senare.
Senare så grillade vi. Smarrigt som vanligt. Entrecote, majsklovar, potatis och massa hemgjord vitlökssmör.

Idag har vi inte så många planer för dagen. Det blir lite lugnt och skönt.

Ha en finfin dag!

Jag läste en kollegas blogg nyss och blev så skrivsugen.....men tyvärr blev det inte mer än såhär då jag blev lite störd av tv och make, hihihi.

KRAM


Morrn!

Godermorgon!

Vaknade av väckarklockan och en massa regn. :(
Idag är det sista dagen på nån vecka som jag måste väcka tuppen.
Tis-ons är jag ledig och sen vänder mitt schema och jag börjar kl. 14 på dagarna.

Idag är det ombyggnad på Slussen så då ska jag vara där och se att allt går rätt till. :D

Ja, det var nog allt för mig för nu.
Ha en fin dag!
Kram

Synd!

Det var synd att jag sov när det åskade och blixxtrade så mycket. Jag orkade inte gå upp och kolla. Klart jag vaknade av det.....ddet gick ju inte att missade detta dundrande.
Jag gillar blixt och dunder. :D

Så nu ska jag skutta iväg till jobbet.

KRAM


Det regnar.....

Ja, så är det nu, att det fullkomligt vräker ner från himlen.

Jobbade idag.....väldigt ensamt var det.....nä, det var inte riktigt sant.
Det är hårdrocksdag idag och ALLA skulle dit. Via T-centralen där jag stod.
Massa långhåriga killar med Iron Maidentröjor på sig.

Äsch, jag är svammelfia idag.
Jag återkommer en annan dag.

KRAM

Sötkissen!


04.35 piip!

Godmorgon!

Dags för en tidig lördag i t-banan. Börjar kl. 6 med att ta emot personalen för att leda och fördela arbetet.

Nej, hua, det är alldelees för tidigt för att tänka ut nåt att skriva.

Ha en fin lördag.
KramGårdagenSöta kollegan Annica hade ett kul program i sin dator. Vad vi skrattade!
Imitten är vår chef, helt oigenkännlig. Hahaaha


Liiite seg!

Troddde att dagen skulle bli jättetung efter så lite sömn.
Men den rusade iväg i en rasande fart.
Som alltid på morron så är det lite pyssel och papp att få ut folket på rätt plats.
Sen ska man kolla att det finns folk till en ev. sprängning. Ja, sånt roar vi oss med på T-Centralen.
Nu blev en skarp vid 2-tiden och som tur var så kom det lite folk som skulle lära sig den så vi hade folk så det räckte.
Ja, och sen var dagen slut. Lustigt. :D

Men nu är jag ganska trött fast jag har vilat på soffan ett tag.
Maken tog en tur på bågen. Han tycker jag är lite tråkig när jag är så här seg. Konstigt!!!

KRAM
Fredag= Glädjens dag!

Det har ni väl inte glömt? Att fredagar är Glädjens dag!
Då jag jobbar hela helgen så har jag inte riktigt det. Jo, det kan vara roligt och glatt ändå.

Oj, jag måste rusa, ska åka till jobbet.
Ser ni vad kl. är???
04:46!!

Kram på er!

Tack Annica för en trevlig, god och mysig kväll!
Har sovit 3½ timma, hihihihi.

Strålande dag!

Solen skiner, det är en varm sommardag.
Så än är sommaren här.

Idag är jag ledig. Ska inte göra så mycket på dan men i eftermiddag ska jag över till en kollega och äta en bit. Ska bli trevlig och det är flera som kommer.

Tänkte på detta med uppskattnig.
På detta jobbet får man ständig uppskattning och feedback. Det är så skönt. Även om man kommer i oenighet med någon så tar man upp det direkt och det är inget att hymla om.
Så nu tror jag att jag är en ganska snäll och trevlig person. :D
 
Hoppas alla får en fin och trevlig dag!
Kram

Tisdag!

Idag har jag jobbat! Tjoho.
Nej, det har varit en cool dag.
Satt mest på kontoret och svarade i telefonen.
Måste ju lära mig det med.....ja, svara i telefonen har jag gjort förr men nu måste jag hantera alla frågor. Vilket gick bra i 2 min sen fick jag lämna över luren till nån mer kompetent på området. :D

Så natti natti, nu vill kuddarna ha sällskap.

KRAM

Nytillkomna läsare!

Ja, för er nytillkomna läsare är detta min blogg där jag skriver......nästan ingenting nuförtiden.
Detta beror på att jag tröttnade på mig själv då jag skrev samma sak jämt. Det stod samma sak i bloggen som året innan. Jag har aldrig skrivit nåt utlämnande om min familj, vänner, grannar, elever eller resenärer.
Därför blev den så trist till slut.
Men iaf så finns det lite bilder på mina hundar, på mina smycken jag skapade ett tag. Även det har jag slutat med. Jag är en typisk vädur, startar gärna projekt, tröttnar snabbt och slutar utan att avsluta ordentligt. Hihihihi.

Så, nu ska hundarna få göra ifrån sig sen är det dags att åka till jobbet.

KRAAAAM

Ja, den svettiga polisen.

Det var såhär:
Vi hade fått reda på att en kille hade blivit rånad och han såg gärningsmannen där vi just stod.
Jag kontaktade våra vakter då de är dom som har kontakt med polisen.
Det tog lite väl lång tid, då vi var lite oroliga att gärningamannen(GM) skulle försvinna.
(Rånet hände två dagar innan.)
Till slut ringde en polis upp mig och han var på andra sidan av stationen. Jag förklarade var vi var men just då började GM röra på sig. Jag samtalade fortfarande med polisen medan jag följde efter GM. Gm kände sig lite förföljd men jag började prata om rulltrappor och lampor i telefone, hihihi.
Vi kom ner på plattformen och som tur är kommer inget tåg utan jag ser till slut en polis komma springande. Jag ser också lite andra killar som jag då förstår är civila. Polisen springer förbi mig samtidigt som han säger: jag springer förbi dig. - Japp, det gör du, säger jag och skrattar.
Då stannar han, jag pekar på GM och då kommer den springande, nu svettiga polisen fram till mig och ger mig en kram och säger: bra jobbat! Jag klappar om honom och säger: bra sprunget!  Och så skrattar vi gott.
Slutet gott allting gott!

kram

Lite irriterad.....

...på alla som klagar att de inte har råd med något, dom har aldrig pengar. Dom kan aldrig unna sig något. Dom har inte råd med kläder och knappt mat låter det som.
Men, på nåt sätt så finns det pengar till att hyra filmer, gå på bio, tatuera sig, ut och dricka på krogen. Och köper man kläder så är det dyra och fina.
Jag får inte ekvationen att gå ihop.
Jo, jag har levt utan pengar. Tom så att vår bank ringde och sa att de skulle hjälpa till i ett halvår.
Barnen fick ärva kläder av vänner, dom fina julklapparna kom från släkten. Vi hade ingen semester.

Ville bara säga det!

Kram

Glömde!

Fick en kram av en svettig polis förra veckan.
Mer om det en annan dag.

Nej, det var inte av maken!!!!

Kram

Tänka positivt.

Som ni vet så hände det lite mycket i tunnelbanan i vintras. Det var snökaos, det var olyckor och rökutvvecklingar mm mm.
Ett tag var vi alla lite nedstämda och man hittade inte så mycket roligt på jobbet. Det var inte tråkigt men man var inte alltid så glad.
Då bestämde vi att vi ska hitta minst en ROLIG sak under en arbetsdag och berätta det för dom andra sen.
Det kunde vara nån med roliga kläder, nåt samtal som var lite kul eller nåt annat som gjorde att man drog på smilbanden.
Nåt jag skrattar åt fortfarande är mannen med fin kostym och ORANGA GALOSCHER!
Eller paret som stressar till t-banan, upptäcker att det är 6 min till nästa tåg och frun säger till maken: det är 6 min kvar, ska vi hångla lite?
Eller de två överförfriskade männen som kom i bråk om vem som var fullast så dom glömde påsar nånstan: -Nej, JAG var fullast och det var därför JAG glömde påsen.   - Nej, det var JAG!
Det är helt underbart att kolla på människor.
Just nu är det kul med alla turister som tycker att Stockholm är väldigt stressigt. Jag håller klart med. Man springer till tåg och ändå kommer det ett nytt om två minuter. En man kallade en spärrvakt för Jävla Bitch inför sin 7 årige son, bara för han tyckte inte spärrisen var tillräckligt snabb.

Japp, det var lite från mig.
Ha det gott!
Massa kramar


RSS 2.0