Utlottning, igen.

Jag lottar ut dessa örhängen.
Enda "kravet" för att få vara med är att man lämnar ett recept tillbaka.
Så lämna ett recept på en enkel middagsrätt. OCh då inte en helt vanlig rätt som man gör varje vecka.

Dessa kallas "Trollsländor."
Skapade av Kattis Design.
Vi kör deadline på söndag!
Så in med recept nu!

Kommentarer
Postat av: heve

hehe lugnt, lycka till!

2009-04-28 @ 10:01:48
URL: http://heved.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag har inget planerat, slappa :D

2009-04-28 @ 10:02:52
URL: http://ndail.blogg.se/
Postat av: matte

tjusigt! hade jag haft hål i öronen skulle jag varit med :) men de har vuxit igen.

2009-04-28 @ 10:09:12
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Camilla

Morotssoppa 6 port

6 st (500 gr) Morötter - rivna

Smör/margarin

4 tsk Vetemjöl

1½ liter Vatten

3 st Buljongtärningar (fisk)

1 ask Räkost

2 dl Crème fraiche

valfri mängd hackad Dill

Salt

Svartpeppar



Tillbehör:

Räkor



Fräs morotsrivet i lite smör. Strö över mjölet och späd med vattnet. Smula ner buljongtärningarna. Låt koka ett par minuter. Rör ner resen av ingredienserna. Hetta upp och smaka av.

2009-04-28 @ 10:22:11
URL: http://gevalium.blogg.se/
Postat av: Olessia

fina

2009-04-28 @ 10:57:30
URL: http://nenno.blogg.se/
Postat av: Linda

okej, vad är de för jobb?

2009-04-28 @ 11:18:02
URL: http://ndail.blogg.se/
Postat av: £lli£

Hehe... Å, underbara!

Här får du ett toppen recept:



Pasta låda ala regnbåge:

4-5 pers

1 påse Icas skruvar ( de färgade med spenat o tomat )

purjolök & vitlök.

kastler/skinka/eller bacon strimlad.

1 röd,1grö,samt 1gul paprila hackad.

1 burk champinjoner.

1,5 dl lätt creme fräch.



Koka pastan, stek upp kaslern o läken, fräs i paprikan och svampen. När pastan är klar rör du i frächen, häller över allt i en form fär att sedan lägga över allt det stekta o mummiga! in i ugnen i 2-10 min, strö gärna lite ost över.



MuMMa! jag lovar! och super lätt;))



Ha en bra dag! Krams=)

2009-04-28 @ 12:25:16
URL: http://lorez.blogg.se/
Postat av: Anonym

vill du ha tips och recensioner på fik i sthlm? besök då min nystartade blogg! http://draenlatte.blogg.se

2009-04-28 @ 12:38:06
Postat av: Pernilla

Kyckling & Avacadosoppar



2 kycklingfiléer, ca 250 gram

2 paprikor

1 purjolök

1 msk smör

8 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

2 avokador

2 msk vetemjöl

2 dl matlagningsyoghurt

1 krm cayennepeppar



Skär kycklingfiléerna i små bitar. Kärna ur paprikorna. Skär paprikor och purjolök i strimlor. Fräs allt i smör i en gryta. Späd med vatten och lägg i buljongtärningarna. Låt soppan koka 5 min.



Dela avokadorna och ta bort kärnor och skal.

Mosa den ena och skär den andra i tärningar.

Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten. Rör ner det. Låt soppan koka 3 min. Rör ner avokadomos och tärningar, cayennepeppar i soppan. Låt den bli varm men koka inte mer.



Servera med vitt bröd.

2009-04-28 @ 14:02:11
URL: http://anderspernilla.blogg.se/
Postat av: Madde

Fiskröra ala Madde

1 paket torskblock

2 dl matlagningsgrädde

mjölk

dill

persilja

citronpeppar

svartpeppar

salt

ägg

störbröd



Skär torskblockeet i fyra delar, panera med ägg, ströbröd. Stek sen tills de får fin färg, mosa sen sönder blocken. Blanda sen i matlagningsgrädde och önskad mängd mjölk. Krydda sen med persilja, dill svartpeppar, salt och citronpeppar. Låt det sen puttra en stund. Servera med kokt potatis.

LYCKA TILL.

2009-04-28 @ 16:06:36
URL: http://toffelmorsan.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag har så dålig fantasi då det gäller mat, annars hade jag varit med och tävlat. Jag kör oftast med samma "gamla" maträtter....Ler.



Tyvärr har det varit grått väder hos oss med, fast enligt SMHI ska det bli bättre till helgen. Hoppas, hoppas.

2009-04-28 @ 17:52:35
URL: http://hannasodergren.blogg.se/
Postat av: Ramnissan/E-C

Oj, så fina!

Tyvärr tål jag inte nickel så jag vet inte om jag ska tävla..För jag vinner ju bara..garvar



Det var ett skämt(inte nickelallergin då)..;)



Ha en skön kväll!

Kram

2009-04-28 @ 18:03:39
URL: http://ramnissan.se
Postat av: Anonym

Så söta!

2009-04-28 @ 19:27:04
URL: http://annamela.blogg.se/
Postat av: evamar - tävlingsblogg

Supersnygga. Klart jag vill ha en chans på dem!



Det här lagar jag ibland och kan rekommendera:



Fyllda lövbiffar (6 personer.)



Ingredienser

8 lövbiffar

1 gul paprika

1 gul lök

1 dl crème fraiche

Senap

Pepparrotsvisp

Salt

Peppar



Gör så här

Strimla lök och paprika och stek tills det mjuknar. Rör ihop med crème fraiche. Tillsätt salt, peppar, senap och pepparrotsvisp efter smak. Jag brukar ha ca 2 tsk senap och lika mycket pepparrotsvisp.



Krydda lövbiffarna med salt och peppar på en sida och klicka på ca 1 matsked av fyllningen. Stek i varm panna några minuter på varje sida.



Servera med kokt potatis.

2009-04-28 @ 20:39:59
URL: http://evamar.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Meeen.. kom inte mitt recept fram eller tyckte du det lät sååå äckligt skrattar



Kraaam

2009-04-28 @ 20:41:27
URL: http://anderspernilla.blogg.se/
Postat av: anne

Det där är nog de första häng-örhängena som jag velat ha på bra länge!



Ett middagsrecept alltså...Vad ska jag välja...



En familjefavorit:



Fräs ca 500 g köttfärs

Skiva ca en halv purjo tunt och låt mjukna i margarin eller smör i kastrull.

För över köttfärsen till purjon, strö över ca 1 msk vetemjöl, tillsätt ca 2 msk soyasås och ca 2 dl matlagningsgrädde, låt puttra lätt under lock ca 5 minuter.



Kolla salt- och pepparbehov.



Tillsätt ca 2 dl frysta ärter och 2 dl riven ost, låt allt bli varmt men inte koka (osten gillar det inte).



Servera till hemlagad potatismos.



Mums!

2009-04-28 @ 21:00:47
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Chipslasagne

1 påse chips

300-400 g köttfärs

5 dl mjölk

2msk vetemjöl

ketchup eller chilisås

1-2 dl riven ost

salt och peppar

örtkrydda

stek köttfärsen och krydda med salt, peppar och någon örtkrydda

Häll på lite ketchup eller chili och ställ åt sidan

Häll mjölk i en kastrull och tillsätt mjölet.

Vispa ihop och sätt kastrullen på plattan. Koka upp under vispning till en ganska tjock sås.

Lägg ett lager av den vita såsen på botten av en ungsäker form. Fortsätt med ett lager chips, följt av köttfärsröran. Varva sedan detta och avsluta med det sista av den vita såsen.

Strö över riven ost och gratinera i ugn cirka 225 grader tills osten fått fin färg.

Kram Ingrid

2009-04-28 @ 23:00:42
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Svamprisotto

till 4 personer



4 dl rundkornigt ris (avorio eller arborio)

4 msk olivolja eller smör

8 dl grönsaksbuljong

3 dl vitt vin

2 dl Karl Johan-svamp eller champinjoner

2 msk riven parmesan

salt och vitpeppar



Tillagning:

Hacka svampen och fräs i olja eller smör cirka 2 minuter. Tillsätt riset och vänd runt. Täck riset med buljong. Spä ut risotton med vitt vin och mer buljong allt eftersom. Rör om då och då. Salta och peppra efter smak. Koka i 25 - 30 minuter. Vänd i parmesan innan servering.

2009-04-29 @ 01:58:19
Postat av: Kattis

Cecilia: Japp, du är med i lotteriet.

Jag har jú din mail.

Kram

2009-04-29 @ 08:25:13
URL: http://kattis11.blogg.se/
Postat av: ejmis

Jag är med =)



http://ejmis.blogg.se/2009/april/tavling-12.html#comment



Länk till receptet finns i inlägget.

2009-04-29 @ 21:28:13
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Berit

Klart man vill var med. Här kommer mitt recept.

Paprikasoppa

1 gul lök

1 pressad vitlöksklyfta

1 gul paprika

1 orange paprika

1 msk smör

1 dl vitt vin

6 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

4 gula eller röda tomater

1 dl mellangrädde

1 tsk strösocker

1-2 krm salt

1 krm svartpeppar

Garnityr:

Pilgrimsmussla eller räkor på spett

Hacka lök och paprika och fräs i smör. Tillsätt vin vatten och buljongtärningar. Tillsätt tomaterna och låt det sjuda 15 minuter. Mixa soppan och tillsätt mellangrädden. Smaka av med socker,salt och svartpeppar.

Servera med mussla eller räkor.



Helt ljuvlig soppa från AoM. Jag gör den ganska ofta.

Kram MrsBettan

2009-04-29 @ 22:54:20
URL: http://mrsbettan.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Tack! :D

Du är ju så duktig! De här söta örhängena är hur gulliga som helst och halsbanden som du gör är underbara! Nu ska jag hålla tummarna fram till söndag.. ;P

Kram!

2009-04-29 @ 23:04:21
Postat av: Kattis

Åh, tack Cecilia.

Vad roligt att du gillar mina grejer.

Natti natti

2009-04-29 @ 23:21:45
URL: http://kattis11.blogg.se/
Postat av: Sallyomuffy

Ingredienser

4port

3morötter, ca 300 g

2purjolökar, ca 350 g

200g fullkornspasta



Ostsås:

2vitlöksklyftor

smör

2dl vispgrädde

3/4 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl riven Kvibille Cheddar

1 dl grovhackade valnötter

Gör så här



Skala morötterna och strimla dem sedan med potatisskalare. Skär purjolöken i långa strimlor. Skala och hacka vitlöken. Koka pastan al dente, lägg i morötter och purjolök när det återstår 1/2 min av koktiden. Fräs vitlöken i en kastrull. Häll på grädden och låt den koka ihop någon minut. Rör i salt, peppar, ost och nötter. Servera såsen till pastan.





Här är min recept, lätt och gott!



min blogg. sallyomuffybloggen.blogg.se

2009-04-30 @ 13:01:21
URL: http://sallyomuffybloggen.blogg.se/
Postat av: Angelica - geckon tävlar

Är med jag oxå.



Långpannepasta med kassler

Recept till två formar, i storlek som halva långpannor

Cirka 10 portioner, två djupa ugnsformar 22 x 30 cm

10 portioner kokt pasta som penne (se paket)

600 gram kassler

2 små burkar ananas

1 purjolök

10 champinjoner

4 tomater

6 dl grädde

4 dl mjölk

4 ägg

1 dl riven ost

några kryddmått cayennepeppar och vitpeppar

Koka pasta. Sätt ugnen på 175 grader. Skär kassler i skivor och sedan i strimlor. Skölj och hacka purjolök, skiva champinjoner, tomater samt skär ananas i bitar. Blanda ägg, grädde och mjölk. Tillsätt något kryddmått cayennepeppar samt vitpeppar efter smak. Lägg ett lager pasta, ett lager kassler, ananas, purjolök, champinjoner och tomater. Fördela gräddblandningen i lådorna. Toppa med ost. Baka i cirka 30 minuter. Öl, vitt vin eller lätt rött passar till.



har länkat på min tävlingsblogg oxå: http://geckotavlar.blogg.se/2009/april/trollslandor-kattis11.html

2009-04-30 @ 14:00:00
URL: http://geckotavlar.blogg.se/
Postat av: Carola L

Jag är med och tävlar!

Länk till tävlingen finns i min tävlingsblogg: http://mammamuh.blogg.se/tavla



Grekisk pytt i panna

4 pers



1 fläskfilé

1 paket klyftpotatis (eller gör själv)

2 rödlökar

3 paprikor - en av varje färg alt. 3 morötter

4 tomater

1 paket fetaost



Marinad:

3-4 pressade vitlöksklyftor

1,5 dl matolja

1,5 tsk sambal olek

2 msk kinesisk soja

1/2 msk ingefära

salt, svartpeppar



Kall sås:

2 små burkar creme fraiche (går bra med lätt)

4 msk majonnäs

2 vitlöksklyftor

2 tsk italiensk salladskrydda

lime eller citronsaft



Gör så här:

Strimla fläskfilén och lägg den i marinaden ett dygn.





Lägg potatisen i en lätt smörad långpanna och fördela fläskfilén över potatisen.

Skiva rödlök och strimla paprikan alt. skiva morötterna och lägg i formen

Skiva tomater och tärna fetaosten och sprid över köttet och potatisen.





Tillaga i ugn i 220°, i 40 minuter.

OBS Rör ej någon gång.

Servera med såsen och en sallad



2009-05-01 @ 09:28:03
URL: http://mammamuh.blogg.se/
Postat av: Annas tävlingsblogg

Jag har tipsat om din tävling i min blogg



http://molnboanna.blogg.se/2009/may/orhangen.html



Jag är urdålig på att laga mat men ett säkert kort hemma hos mig är



Sätt ugnen på 175 grader



Lägg kycklingfilér i en ugnsfast form (jag brukar dela dem i mindre bitar).



Rör ihop en sås på en stor creme fraiche, 2 st kelda matlagningsgrädde (små tetror). 1 tesked sambal oelek och 1 dl soja. Häll det över kycklingen och sätt folie över formen. In i ugnen i 1.5 timme (1.5 timme är räknat på kotletter/fläskfilé men jag kör samma på kyckling).



Serveras med pressad potatis.



Supergott

2009-05-01 @ 13:04:32
URL: http://molnboanna.blogg.se/
Postat av: Andrea

Friterade potatisbollar med köttfärsfyllning tycker jag är supergott! jag har inget exakt recept på det med på vi brukar göra ungefär så här:



Koka potatis till potatismoset, salta och peppra och ha i lite smör, dock ingen mjölk då moset inte får bli för löst (du ska kunna forma det till en boll). Medans du kokar potatisen

gör du iordning köttfärsen, den kan man göra lite som man själv vill och gillar, vi hackade paprika och purjolök som vi fräste med köttförsen och sedan kryddade med salt, peppar, piffi allkrydda, vitlök, chilikrydda, en matsked cremefraise och lite grädde. Ett tips är att krydda köttfärsen ganska mycket eftersom potatismoset är så neutralt i smaken.



När potatismoset är klart tar du upp en klick i handen och formar den till en boll, tryck ett hål i mitten med till exempel fingrarna eller en sked, gör hålet så stort som möjligt utan att potatismoset spricker. Häll i köttfärs och lite riven ost. När du är klar med detta ska det vara som en halv boll. Gör sedan likadant med en till. Sätt ihop dom med fyllningen mot varandra och forma till en boll. Det kan vara lite knepigt att få dom första att bli bra, men det är bara att kämpa på :)



Sedan är det dags att panera bollarna med ägg och ströbröd. Krydda gärna ströbrödet för lite extra smak. Fritera sedan potatisbollarna i fritös eller gryta med olja. Låt fettet rinna av i lite papper, servera sedan med en god sallad.

2009-05-01 @ 15:53:37
URL: http://andreahansson.blogg.se/
Postat av: sussi

Zusis gryta. Mumsigt värre.



Ingridienser:

Kål

Arabiska bönor plus spadet

Hackad lök

Hackad grön paprika

Ris

Grytbitar



Kaffe

Chili - choklad (i kryddform eller mörk choklad)

Soja

svampextrakt



Vitlökspulver

Indisk chili

Harissa

Paprikapulver

Spiskummin

Ört salt.



Så här gjorde jag

1. Blanda ut kryddorna, sojan, harissa, chili-choklad samt svampextraktet i lagom mycket vatten. Häll på lite av spadet från bönorna. Låt stå i minst en timme



2.Hacka kålen och låt dra i spad från bönorna i ca 10 minuter.



3. Koka upp ris med salt, rosta i ugnen tills de blir "krispiga"



4. Häll över grytbytarna plus kryddblandning i en gryta tillsammans med bönor. Koka upp och häll över kaffe. Bland i vetemjöl, pakrika, lök och kål. Låt sjuda med locket på ett par minuter.



5. Langa upp i skål och ös över det rostade riset.



- Ett tips som jag tror kan vara gott är att slänga i lite mynta oxå.

2009-05-01 @ 20:36:32
URL: http://zusiq.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0