Utlottning, igen.
Enda "kravet" för att få vara med är att man lämnar ett recept tillbaka.
Så lämna ett recept på en enkel middagsrätt. OCh då inte en helt vanlig rätt som man gör varje vecka.
Dessa kallas "Trollsländor."
Skapade av Kattis Design.
Vi kör deadline på söndag!
Så in med recept nu!
hehe lugnt, lycka till!
Jag har inget planerat, slappa :D
tjusigt! hade jag haft hål i öronen skulle jag varit med :) men de har vuxit igen.
Morotssoppa 6 port
6 st (500 gr) Morötter - rivna
Smör/margarin
4 tsk Vetemjöl
1½ liter Vatten
3 st Buljongtärningar (fisk)
1 ask Räkost
2 dl Crème fraiche
valfri mängd hackad Dill
Salt
Svartpeppar
Tillbehör:
Räkor
Fräs morotsrivet i lite smör. Strö över mjölet och späd med vattnet. Smula ner buljongtärningarna. Låt koka ett par minuter. Rör ner resen av ingredienserna. Hetta upp och smaka av.
fina
okej, vad är de för jobb?
Hehe... Å, underbara!
Här får du ett toppen recept:
Pasta låda ala regnbåge:
4-5 pers
1 påse Icas skruvar ( de färgade med spenat o tomat )
purjolök & vitlök.
kastler/skinka/eller bacon strimlad.
1 röd,1grö,samt 1gul paprila hackad.
1 burk champinjoner.
1,5 dl lätt creme fräch.
Koka pastan, stek upp kaslern o läken, fräs i paprikan och svampen. När pastan är klar rör du i frächen, häller över allt i en form fär att sedan lägga över allt det stekta o mummiga! in i ugnen i 2-10 min, strö gärna lite ost över.
MuMMa! jag lovar! och super lätt;))
Ha en bra dag! Krams=)
vill du ha tips och recensioner på fik i sthlm? besök då min nystartade blogg! http://draenlatte.blogg.se
Kyckling & Avacadosoppar
2 kycklingfiléer, ca 250 gram
2 paprikor
1 purjolök
1 msk smör
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 avokador
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
1 krm cayennepeppar
Skär kycklingfiléerna i små bitar. Kärna ur paprikorna. Skär paprikor och purjolök i strimlor. Fräs allt i smör i en gryta. Späd med vatten och lägg i buljongtärningarna. Låt soppan koka 5 min.
Dela avokadorna och ta bort kärnor och skal.
Mosa den ena och skär den andra i tärningar.
Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten. Rör ner det. Låt soppan koka 3 min. Rör ner avokadomos och tärningar, cayennepeppar i soppan. Låt den bli varm men koka inte mer.
Servera med vitt bröd.
Fiskröra ala Madde
1 paket torskblock
2 dl matlagningsgrädde
mjölk
dill
persilja
citronpeppar
svartpeppar
salt
ägg
störbröd
Skär torskblockeet i fyra delar, panera med ägg, ströbröd. Stek sen tills de får fin färg, mosa sen sönder blocken. Blanda sen i matlagningsgrädde och önskad mängd mjölk. Krydda sen med persilja, dill svartpeppar, salt och citronpeppar. Låt det sen puttra en stund. Servera med kokt potatis.
LYCKA TILL.
Jag har så dålig fantasi då det gäller mat, annars hade jag varit med och tävlat. Jag kör oftast med samma "gamla" maträtter....Ler.
Tyvärr har det varit grått väder hos oss med, fast enligt SMHI ska det bli bättre till helgen. Hoppas, hoppas.
Oj, så fina!
Tyvärr tål jag inte nickel så jag vet inte om jag ska tävla..För jag vinner ju bara..garvar
Det var ett skämt(inte nickelallergin då)..;)
Ha en skön kväll!
Kram
Så söta!
Supersnygga. Klart jag vill ha en chans på dem!
Det här lagar jag ibland och kan rekommendera:
Fyllda lövbiffar (6 personer.)
Ingredienser
8 lövbiffar
1 gul paprika
1 gul lök
1 dl crème fraiche
Senap
Pepparrotsvisp
Salt
Peppar
Gör så här
Strimla lök och paprika och stek tills det mjuknar. Rör ihop med crème fraiche. Tillsätt salt, peppar, senap och pepparrotsvisp efter smak. Jag brukar ha ca 2 tsk senap och lika mycket pepparrotsvisp.
Krydda lövbiffarna med salt och peppar på en sida och klicka på ca 1 matsked av fyllningen. Stek i varm panna några minuter på varje sida.
Servera med kokt potatis.
Meeen.. kom inte mitt recept fram eller tyckte du det lät sååå äckligt skrattar
Kraaam
Det där är nog de första häng-örhängena som jag velat ha på bra länge!
Ett middagsrecept alltså...Vad ska jag välja...
En familjefavorit:
Fräs ca 500 g köttfärs
Skiva ca en halv purjo tunt och låt mjukna i margarin eller smör i kastrull.
För över köttfärsen till purjon, strö över ca 1 msk vetemjöl, tillsätt ca 2 msk soyasås och ca 2 dl matlagningsgrädde, låt puttra lätt under lock ca 5 minuter.
Kolla salt- och pepparbehov.
Tillsätt ca 2 dl frysta ärter och 2 dl riven ost, låt allt bli varmt men inte koka (osten gillar det inte).
Servera till hemlagad potatismos.
Mums!
Chipslasagne
1 påse chips
300-400 g köttfärs
5 dl mjölk
2msk vetemjöl
ketchup eller chilisås
1-2 dl riven ost
salt och peppar
örtkrydda
stek köttfärsen och krydda med salt, peppar och någon örtkrydda
Häll på lite ketchup eller chili och ställ åt sidan
Häll mjölk i en kastrull och tillsätt mjölet.
Vispa ihop och sätt kastrullen på plattan. Koka upp under vispning till en ganska tjock sås.
Lägg ett lager av den vita såsen på botten av en ungsäker form. Fortsätt med ett lager chips, följt av köttfärsröran. Varva sedan detta och avsluta med det sista av den vita såsen.
Strö över riven ost och gratinera i ugn cirka 225 grader tills osten fått fin färg.
Kram Ingrid
Svamprisotto
till 4 personer
4 dl rundkornigt ris (avorio eller arborio)
4 msk olivolja eller smör
8 dl grönsaksbuljong
3 dl vitt vin
2 dl Karl Johan-svamp eller champinjoner
2 msk riven parmesan
salt och vitpeppar
Tillagning:
Hacka svampen och fräs i olja eller smör cirka 2 minuter. Tillsätt riset och vänd runt. Täck riset med buljong. Spä ut risotton med vitt vin och mer buljong allt eftersom. Rör om då och då. Salta och peppra efter smak. Koka i 25 - 30 minuter. Vänd i parmesan innan servering.
Cecilia: Japp, du är med i lotteriet.
Jag har jú din mail.
Kram
Jag är med =)
http://ejmis.blogg.se/2009/april/tavling-12.html#comment
Länk till receptet finns i inlägget.
Klart man vill var med. Här kommer mitt recept.
Paprikasoppa
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 gul paprika
1 orange paprika
1 msk smör
1 dl vitt vin
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
4 gula eller röda tomater
1 dl mellangrädde
1 tsk strösocker
1-2 krm salt
1 krm svartpeppar
Garnityr:
Pilgrimsmussla eller räkor på spett
Hacka lök och paprika och fräs i smör. Tillsätt vin vatten och buljongtärningar. Tillsätt tomaterna och låt det sjuda 15 minuter. Mixa soppan och tillsätt mellangrädden. Smaka av med socker,salt och svartpeppar.
Servera med mussla eller räkor.
Helt ljuvlig soppa från AoM. Jag gör den ganska ofta.
Kram MrsBettan
Tack! :D
Du är ju så duktig! De här söta örhängena är hur gulliga som helst och halsbanden som du gör är underbara! Nu ska jag hålla tummarna fram till söndag.. ;P
Kram!
Åh, tack Cecilia.
Vad roligt att du gillar mina grejer.
Natti natti
Ingredienser
4port
3morötter, ca 300 g
2purjolökar, ca 350 g
200g fullkornspasta
Ostsås:
2vitlöksklyftor
smör
2dl vispgrädde
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven Kvibille Cheddar
1 dl grovhackade valnötter
Gör så här
Skala morötterna och strimla dem sedan med potatisskalare. Skär purjolöken i långa strimlor. Skala och hacka vitlöken. Koka pastan al dente, lägg i morötter och purjolök när det återstår 1/2 min av koktiden. Fräs vitlöken i en kastrull. Häll på grädden och låt den koka ihop någon minut. Rör i salt, peppar, ost och nötter. Servera såsen till pastan.
Här är min recept, lätt och gott!
min blogg. sallyomuffybloggen.blogg.se
Är med jag oxå.
Långpannepasta med kassler
Recept till två formar, i storlek som halva långpannor
Cirka 10 portioner, två djupa ugnsformar 22 x 30 cm
10 portioner kokt pasta som penne (se paket)
600 gram kassler
2 små burkar ananas
1 purjolök
10 champinjoner
4 tomater
6 dl grädde
4 dl mjölk
4 ägg
1 dl riven ost
några kryddmått cayennepeppar och vitpeppar
Koka pasta. Sätt ugnen på 175 grader. Skär kassler i skivor och sedan i strimlor. Skölj och hacka purjolök, skiva champinjoner, tomater samt skär ananas i bitar. Blanda ägg, grädde och mjölk. Tillsätt något kryddmått cayennepeppar samt vitpeppar efter smak. Lägg ett lager pasta, ett lager kassler, ananas, purjolök, champinjoner och tomater. Fördela gräddblandningen i lådorna. Toppa med ost. Baka i cirka 30 minuter. Öl, vitt vin eller lätt rött passar till.
har länkat på min tävlingsblogg oxå: http://geckotavlar.blogg.se/2009/april/trollslandor-kattis11.html
Jag är med och tävlar!
Länk till tävlingen finns i min tävlingsblogg: http://mammamuh.blogg.se/tavla
Grekisk pytt i panna
4 pers
1 fläskfilé
1 paket klyftpotatis (eller gör själv)
2 rödlökar
3 paprikor - en av varje färg alt. 3 morötter
4 tomater
1 paket fetaost
Marinad:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl matolja
1,5 tsk sambal olek
2 msk kinesisk soja
1/2 msk ingefära
salt, svartpeppar
Kall sås:
2 små burkar creme fraiche (går bra med lätt)
4 msk majonnäs
2 vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lime eller citronsaft
Gör så här:
Strimla fläskfilén och lägg den i marinaden ett dygn.
Lägg potatisen i en lätt smörad långpanna och fördela fläskfilén över potatisen.
Skiva rödlök och strimla paprikan alt. skiva morötterna och lägg i formen
Skiva tomater och tärna fetaosten och sprid över köttet och potatisen.
Tillaga i ugn i 220°, i 40 minuter.
OBS Rör ej någon gång.
Servera med såsen och en sallad
Jag har tipsat om din tävling i min blogg
http://molnboanna.blogg.se/2009/may/orhangen.html
Jag är urdålig på att laga mat men ett säkert kort hemma hos mig är
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg kycklingfilér i en ugnsfast form (jag brukar dela dem i mindre bitar).
Rör ihop en sås på en stor creme fraiche, 2 st kelda matlagningsgrädde (små tetror). 1 tesked sambal oelek och 1 dl soja. Häll det över kycklingen och sätt folie över formen. In i ugnen i 1.5 timme (1.5 timme är räknat på kotletter/fläskfilé men jag kör samma på kyckling).
Serveras med pressad potatis.
Supergott
Friterade potatisbollar med köttfärsfyllning tycker jag är supergott! jag har inget exakt recept på det med på vi brukar göra ungefär så här:
Koka potatis till potatismoset, salta och peppra och ha i lite smör, dock ingen mjölk då moset inte får bli för löst (du ska kunna forma det till en boll). Medans du kokar potatisen
gör du iordning köttfärsen, den kan man göra lite som man själv vill och gillar, vi hackade paprika och purjolök som vi fräste med köttförsen och sedan kryddade med salt, peppar, piffi allkrydda, vitlök, chilikrydda, en matsked cremefraise och lite grädde. Ett tips är att krydda köttfärsen ganska mycket eftersom potatismoset är så neutralt i smaken.
När potatismoset är klart tar du upp en klick i handen och formar den till en boll, tryck ett hål i mitten med till exempel fingrarna eller en sked, gör hålet så stort som möjligt utan att potatismoset spricker. Häll i köttfärs och lite riven ost. När du är klar med detta ska det vara som en halv boll. Gör sedan likadant med en till. Sätt ihop dom med fyllningen mot varandra och forma till en boll. Det kan vara lite knepigt att få dom första att bli bra, men det är bara att kämpa på :)
Sedan är det dags att panera bollarna med ägg och ströbröd. Krydda gärna ströbrödet för lite extra smak. Fritera sedan potatisbollarna i fritös eller gryta med olja. Låt fettet rinna av i lite papper, servera sedan med en god sallad.
Zusis gryta. Mumsigt värre.
Ingridienser:
Kål
Arabiska bönor plus spadet
Hackad lök
Hackad grön paprika
Ris
Grytbitar
Kaffe
Chili - choklad (i kryddform eller mörk choklad)
Soja
svampextrakt
Vitlökspulver
Indisk chili
Harissa
Paprikapulver
Spiskummin
Ört salt.
Så här gjorde jag
1. Blanda ut kryddorna, sojan, harissa, chili-choklad samt svampextraktet i lagom mycket vatten. Häll på lite av spadet från bönorna. Låt stå i minst en timme
2.Hacka kålen och låt dra i spad från bönorna i ca 10 minuter.
3. Koka upp ris med salt, rosta i ugnen tills de blir "krispiga"
4. Häll över grytbytarna plus kryddblandning i en gryta tillsammans med bönor. Koka upp och häll över kaffe. Bland i vetemjöl, pakrika, lök och kål. Låt sjuda med locket på ett par minuter.
5. Langa upp i skål och ös över det rostade riset.
- Ett tips som jag tror kan vara gott är att slänga i lite mynta oxå.